La Pobla de Segur 973 680 396         Llavorsí  973 622 050

On ens trobem

25500
La Pobla de Segur
Av. Catalunya, 5
Telf. 973 680 396
25595
Llavorsí
Pl. N.Senyora Biuse, 2
Telf. 973 622 050

Activitats no essencials Informació sobre la paralització

Informació sobre la paralització de les activitats no essencials

A l’espera de la publicació al BOE, desgranem la roda de premsa del consell de ministres on avui s’ha aprovat la paralització de les activitats no essencials efectiva a partir de dilluns 30 de març i fins al dijous 9 d’abril.

La principal novetat és la instauració del permís retribuït recuperable obligat per aquelles activitats no essencials.

Aquest permís no serà d’aplicació a treballadors que treballin a distància o per teletreball, tampoc als treballadors que ja estiguin subjectes a un ERTE ni a treballadors subjectes a un procediment d’incapacitat temporal. Tampoc treballadors amb baixes de paternitat o maternitat.

La principal característica és que les empreses hauran de continuar retribuint als treballadors i aquests hauran de retornar les hores abans del 31 de desembre. Estem parlant d’un període de vuit dies laborables que ara els treballadors no desenvoluparan la seva feina i hauran de retornar aquestes hores de mica en mica fins a quedar en paus amb l’empresa.

Aquesta devolució d’hores haurà de ser negociada i no podrà anar en contra de la llei del treball (límits de descans diari, setmanal i conciliació).

La ministra de treball a afirmat que tots els treballadors que estiguin actualment treballant en forma de teletreball o treball a distància han de continuar realitzant-ho d’aquesta forma i no es poden acollir al permís retribuït recuperable.

Dubtes pendents

Segons la ministra de treball, hi hauran empreses que podran continuar formulant Ertes. Caldrà esperar a la publicació del BOE per conèixer els detalls, ja que no ha quedat clar quines empreses podran acollir-se a l’Erte o no.

No ha quedat clar tampoc el que passarà amb aquelles empreses que hagin optat fins ara per un Erte parcial. Ja sigui un Erte que afecti a un part dels treballadors o a reducció de jornada. Segons el que ha dit la ministra sembla ser que aquells qui hagin optat per un Erte parcial, solament podran acollir la part que ha quedat encara treballant a l’obligació del permís retribuït recuperable.

Queda pendent de saber que passarà amb els autònoms. Es podran acollir al cessament de l’activitat amb els beneficis que això comportaria com fins ara han fet tots aquells autònoms durant aquest primer període inicial de confinament?

Per altra banda, també queda saber que passarà amb els treballadors amb reducció de jornada que són obligats a acollir-se al permís retribuït recuperable, en quant a la forma en què recuperaran aquestes hores, la ministra ja ha avançat que es donaran facilitats.

Un altre dubte i el més important és saber quines són les activitats no essencials, al diari LaVanguardia n’apunten algunes però caldrà confirmar-ho.

Haurem d’esperar doncs a la publicació del BOE per tal de saber tots els detalls d’aquest episodi i esbrinar tots els dubtes que han plantejat.

Sobretot pel que fa a:

  • Saber quines són les activitats essencials
  • Saber com procedir amb els autònoms que fins ara estaven treballant.
  • També haurem de saber quines activitats podran continuar acollint-se als Erte.

Per últim, recordem que estem oferint durant aquest període consultes i assessorament gratuït a autònoms i empreses que ens ho sol·licitin.

Sempre a punt per a escoltar-te

Escriu-nos sense compromís

Atendre’t i escoltar-te són les nostres prioritats.
Contacta amb nosaltres i t’ajudarem en el que necessitis.

Prefereixes que parlem per telèfon

Telf. 973 680 396 - La Pobla de Segur
Telf. 973 622 050 - Llavorsí

O vine a les nostres oficines

Av. Catalunya, 5 - La Pobla de Segur, (CP 25500)
Pl. Nostra Senyora Biuse, 2 - Llavorsí (CP 25595)

On som

Contacte

La Pobla de Segur

Av. Catalunya, 5
Telf. 973 680 396

Llavorsí

Pl. Nostra Senyora Biuse, 2
Telf. 973 622 050

Ajut per:  “Millora integral de la gestoria Antoni Alegret”.
Operació: Implementació d’estratègies de desenvolupament local. 

Actuació del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020, cofinançada per:

Actuació del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020, cofinançada per:

© Copyright 2023 - Alegret Gestoria - Alegret Asesores S.L, Antoni Alegret Gallart S.L i Gerard Alegret Gordó

× Et podem ajudar?